Hvem kan se mine Google Fotos

Google Fotos sprang ud af Google+ og var en del af det sociale netværk oprindeligt. Siden Google+ udfases, Google besluttede at beholde Google Fotos som et separat værktøj. I deres løb for at gøre Google Fotos som en enkelt fotovisning, redaktør og delingsplatform, Picasa mistede også sit liv.







I dag leveres Google Fotos forudinstalleret på de fleste Android-telefoner. Og nogle af jer kan installere det manuelt på din iPhone også. Som standard vil det vise alle de fotos, der er taget af din telefon & rsquo; s kamera på appens startskærm. Hvis du går ind i Albums på Android, finder du også andre enhedsmapper.

I al denne vanvid kan mange måske undre sig - hvad sker der med billederne i Google Fotos? Er de private? Eller kan alle se dem?



Spænd sikkerhedsselerne, når vi tager dig med på rejsen med Google Fotos. Her finder du ud af om dine fotos privatliv, delingsfunktioner og meget mere. Lad & rsquo; s hoppe ind.





Sådan fungerer Google Fotos

Før vi fokuserer på privatliv og deling, er det vigtigt at forstå det grundlæggende i Google Fotos. Det er din typiske app til fotosynser, hvor du får adgang til alle fotos på din enhed. Det er, indtil du tager en sikkerhedskopi af dine fotos.

Når du åbner appen første gang på din telefon, spørger appen, om du vil tage en sikkerhedskopi af dine fotos til Google Fotos-biblioteket. Hvis du er enig, kan du få adgang til dem på andre enheder, der er knyttet til den samme Google-konto. De gemmes også i skyen, hvilket sparer lagerplads på din enhed. Yderligere vil du være i stand til at drage fordel af kraftfuld søgefunktion, som ellers ikke er tilgængelig.




Hvis du benægter, vil du kunne fortsætte med at bruge appen som en almindelig fotovisning. Nu er det, hvad du har brug for at vide. Backup og synkronisering er to forskellige ting for Google Fotos.

Det er, selvom du kan kontrollere sikkerhedskopieringsfunktionaliteten for hver enhed individuelt, er der ingen kontrol på synkroniseringsfunktionen. Betydning, selvom indstillingen Sikkerhedskopiering og synkronisering er slået fra på din enhed, afspejler alle fotos, du tager en sikkerhedskopi i Google Fotosbibliotek, automatisk på alle de tilsluttede enheder. Det skyldes, at snaps i Google Fotos-biblioteket kontinuerligt synkroniseres.

Lad os nu gå til privatlivets fred.

Også på Guiding Tech



Sådan slettes fotos fra Google Fotos, men ikke fra telefonen
Læs mere




Er Google Fotos private

Ja. Uanset om backup-funktionen er tændt eller ej, kan du kun få adgang til fotos. Det er som standard alt, der vises i Google Fotos-apps på Android eller iOS (iPhone / iPad), kun synligt for dig.




Google Fotos er ikke et socialt netværk. Dine fotos er ikke synlige via din Google-profil eller noget lignende. Så ethvert foto, du tilføjer til det eller tager en sikkerhedskopi af, er privat, medmindre du del det manuelt.

Ingen andre har adgang til dem, før du deler fotos med dem (mere om det nedenfor). Men hvis sikkerhedskopien er tændt, eller du manuelt sikkerhedskopiere et foto til Google Fotos, afspejles det på dine andre enheder, hvor du er logget ind med den samme Google-konto.





Deling på Google Fotos

Nu er der mange metoder til at dele fotos via Google Fotos.

1. Del via link.

2. Del med andre Google Fotos-brugere.

3. Partnerkonto.

Del via Link

Når du trykker på eller klikker på delingsikonet i Google Fotos, giver grænsefladen dig en mulighed for at oprette link. Når det er oprettet, kan du også dele dette link med andre uden for Google Fotos. Nu kan enhver, der har adgang til dette link, se det delte foto.

Bemærk: Hvis sikkerhedskopieringsfunktionen er slået fra, og du opretter et link til et foto, offentliggøres fotoet automatisk i Google Fotos-biblioteket. Så det vil være synligt på alle de tilsluttede enheder, selvom sikkerhedskopiering til Google Fotos er slået fra for dem.





Del med anden Google Fotos-bruger

Tilsvarende finder du også Google Fotos-brugere under delingsikonet, identificeret med Google Fotos-ikonet på deres billede. Når du deler billedet med dem, er det kun de, der har adgang til det. Du kan endda oprette delte album med andre Google Fotos-brugere.

Bemærk: Andre Google Fotos-brugere kan generere et link til delte fotos eller albums og sende det til andre. Så kan enhver med linket se disse fotos.


Partnerkonto

Endelig kan du tilføj en partnerkonto i Google Fotos. Derved deles visse fotos, afhængigt af de indstillede betingelser, automatisk med din partner.





Se delte fotos og albummer

Du finder alle de delte fotos og albums, der er anført under fanen Deling i app-appen eller webstedet Fotos. På skrivebordet besøg delingssiden for at se de delte filer. Du kan stoppe med at dele fotos og albums i dette afsnit.




Åbn det foto eller album i fanen Deling og tryk på ikonet med tre punkter. Vælg Valgmuligheder fra det, og sluk for Del.







Også på Guiding Tech
#gtexplains
Klik her for at se vores gtexplains-artikelside



Stop med at dele fotos med en anden telefon

For at forhindre, at dine fotos vises på en anden telefon, skal du slå indstillingen Sikkerhedskopiering og synkronisering fra. Følg derfor for disse trin:

Trin 1: Åbn Google Fotos-appen, og tryk på i tre-bjælke-menuen i venstre hjørne. Vælg Indstillinger.

Trin 2: Tryk på Sikkerhedskopier & synkroniser og deaktiver Sikkerhedskopier & synkroniserer.











Skjul fotos fra Google Fotos

Nogle gange vil vi gerne skjul visse billeder fra Google Fotos. Naturligvis er det naturligt at antage, at sletning ville være den eneste mulighed. Men det er ikke tilfældet for dig kan arkivere fotos.

Arkivering af et foto skjuler det for appens hovedvisning. Du kan stadig få adgang til disse fotos under det arkiverede afsnit i appen, hvor du også kan fjerne arkivering af dem.

For at arkivere et foto skal du åbne det og trykke på ikonet med tre punkter i øverste højre hjørne. Vælg arkivindstilling fra det. Det er ikke nødvendigt at gemme billederne i Google Fotos-biblioteket for at arkivere dem. Alle typer fotos, uanset om de er sikkerhedskopieret eller ej, kan arkiveres.







Hvis du vil se og fjerne arkiverede fotos, skal du trykke på ikonet med tre linjer i appen og vælge Arkiver i menuen.




Åbn derefter det foto, du vil fjerne, og tryk på ikonet med tre punkter. Vælg Unarchive fra det.








Tip: Se fotos fra Picasa og andre Google-websteder

Hvis du ser mærkelige eller ukendte fotos i dit Google Fotos-bibliotek, skal de være dine gamle fotos fra Picasa og andre Google-websteder. Du kan se dem og slukke for dem Google Arkiv.

Også på Guiding Tech



Hvad er forskellen mellem Google Fotos og Galleri-appen på Android
Læs mere




Er Google Fotos sikre?

Ja. Det er sikkert, når det kommer til andre brugere, for de har ikke direkte adgang til dine fotos. Vi kan dog ikke sige det samme om Google. Det kan være studerer dine billeder at tilbyde en bedre oplevelse. For at være retfærdig over for Google Fotos er det tilfældet med alle Google-tjenester.

Næste op: Skal du bruge Google Fotos eller Drive til at tage backup af fotos? Find svaret her, hvor vi sammenligner de to.