Sådan bruges Googles nye værktøj til kontrol af privatlivets fred

Google får en masse flak i disse dage, når det kommer til privatlivets fred. Og det med rette. Det har en masse af dine personlige data og hvis den nyligt frigivne Google Fotos er nogen indikation, de har ingen planer om at bremse.




Pas på! Billede via Shutterstock.

Men der er nogle gode nyheder. Google forsøger i det mindste at være gennemsigtig over dette problem. I stedet for at begrave indstillinger, der giver dig mulighed for at fravælge nogle af de skørere trackere, lægger de nu meget af det foran og midt på (ikke alt selvfølgelig, det er jo alt i alt Google).

Google har frigivet en helt ny Mine konti side(komplet med Material Design godhed), hvor du kan overvåge alt, der er relateret til din konto. Dette afsnit indeholder også to kontrolværktøjer:Privatlivskontrol og Sikkerhedscheck.



Ved første øjekast ser værktøjet til kontrol af personlige oplysninger muligvis enkelt. Det er bare en trinvis proces med skift til at slå funktioner til eller fra, ikke? Forkert. Der er popups, hjælpesider til at læse, bekræftelsessider at undvige og Googles kloge PR-skrivning til at læse igennem.

Så til fordel for det store, har vi oprettet dette gennembrud (ja, ligesom de gennemgangsspil, du ser op hver gang du sidder fast i en mission i GTA) for at hjælpe dig. Lad os komme igang.





1. Vælg de Google+ profiloplysninger, du deler med andre

Vis disse profilfaner for besøgende: Først går vi igennem hvad verden, dine venner eller ej, se hvornår de lander på din Google+ side (hvis nogensinde).

Google+ har specielle faner til profilsider, og her kan du deaktivere Billeder, YouTube / Videoer, 1 og Anmeldelser. Når alle af dem er slukket, kan ingen fremmed på internettet få adgang til alle dine fotos, videoer, + 1'er eller anmeldelser fra Play Store.

Når vi taler om Google+, giver det sociale netværk dig mulighed for at skjule alt andet end dit navn, profilbillede og forsidebillede fra fremmede.

Google+ samfund: Hvis du ikke ønsker, at verden skal vide om de underlige Google+ samfund, du er involveret i, skal du fjerne markeringen af ​​denne indstilling.

Billeder og videoer: Den første mulighed forhindrer Google i at bruge din offentligt delte fotos i nogen af ​​Googles tjenester. Lige nu inkluderer baggrunde til Chromecast og Google Fiber, men i morgen kan det ændre sig.

I den anden mulighed kan du skifte mellem Googles Find mit ansigt funktion. Denne funktion lader dig og andre mennesker mærke dit ansigt på fotos, og når det sker, opretter Google et ansigtskort til dig. Dette bruges derefter til intelligent at identificere alle de fotos, du er i.

Delt påtegning: Dette er vigtigt, og hvor dit navn og ansigt kan ende på et sted, du måske ikke ønsker - annoncer. Og Google ved dette, fordi deaktivering Delt påtegning er en 4-trins proces.

Klik først på Rediger dine delte påtegninger knap. Der vises en popup, der beskriver, hvad processen betyder, og du kan se eksempler på, hvordan dine offentligt delte anmeldelser og + 1'er kan ende i annoncer. Rul ned, og klik på afkrydsningsfeltet. Dette vil anmode om et andet vindue for at sikre dig, at du ved, hvad du laver. Klik Blive ved og endelig, Færdig.





2. Hjælp folk med at oprette forbindelse med dig

Her ser du det primære telefonnummer, der er forbundet til din Google-konto. Denne indstilling betyder, at når nogen allerede har dit telefonnummer, kan de nemt slå dig op på Hangouts eller Google+. Hvis du ikke deler dit telefonnummer med nogen, bør denne indstilling ikke påvirke dig. En bivirkning ved at forlade denne funktion ville betyde, at hvis nogen snubler over dit telefonnummer, kan de let linke det til dig.





3. Administrer, hvad du deler på YouTube

Herfra kan du deaktivere hvor meget af din YouTube-visningsaktivitet deles med dine venner og verden. Du kan vælge at holde alle dine populære videoer, gemte afspilningslister og abonnementer private fra dine venner og tilhængere.

Når du taler om din YouTube-kanal, kan du vælge at sende et feed, når du føjer en ny video til en offentlig afspilningsliste, når du kan lide en video, eller når du abonnerer på en kanal.





4. Tilpas din Google-oplevelse

Ok fyre, dette er biggie. De indstillinger, du vælger her, vil bestemme nøjagtigt, hvilke oplysninger Google får, gemmer, bruger og deler (med enten tredjepart eller med internettet).

Web- og appaktivitet:Hvis du er en tung Google-bruger, skal du sandsynligvis ikke deaktivere denne indstilling. Denne mulighed giver Google en oversigt over alle dine søgninger såvel som alt, hvad du gennemser på alle enheder med Chrome. Ja, det er meget information, men det er de samme oplysninger, der giver bedre søgeresultater i Chrome, opdateringer fra websteder og emner i Google Nu og mere.

Placeringshistorie:Du er velkommen til at deaktivere og slettedenne, fordi det ikke vil have stor indflydelse på, hvordan du bruger Maps til at navigere. Funktioner som trafikopdateringer og navigation fungerer fint. Det eneste, der vil være anderledes, er, at Google ikke gemmer alle de placeringsdata, den sporer fra din Android-telefon (som normalt er konstant).

Enhedsoplysninger: Enhedsinformationsindstillinger fører en fortegnelse over alle de enheder, du bruger Google-tjenester med. Hvis du klikker på Administrer aktivitet -knap, føres du til en side, der viser en daglig historik for alle dine tilsluttede enheder.

Stemme- og lydaktivitet: Når du bruger Google Now's stemmesøgning eller det OK Google Egenskabery, din stemme optages og bruges til at forbedre tjenesten. Du kan slå denne optagelsesindstilling fra, men så har du ikke adgang til den altid aktiverede OK Google funktion.

YouTube-søgehistorik: Dette er enkelt nok, du kan forhindre Google i at føre en oversigt over dine YouTube-søgninger.

YouTube-visningshistorik: YouTube har en Se historie funktion, hvor du får en liste over hver video, du nogensinde har set. Denne mulighed giver dig mulighed for at slå den fra.





5. Gør annoncer mere relevante for dig

Denne indstilling er intet andet end en genvej til en detaljeret side med annonceindstillinger, der altid har eksisteret. Men husk, du har nået det så langt, lad os se det igennem.

Når du har klikket Administrer dine annonceindstillinger, vil du blive ført til en side, der hverken ser enkel ud eller bruger Material Design. Du ser to kolonner til Annoncer på Google og Google-annoncer på nettet. Her finder du data om dig, der bruges til at målrette annoncer specifikt baseret på din interesse og demografiske.

Hvis du ønsker, at Google ikke ville gøre det, og i stedet bare vise dig generiske annoncer, kan du klikke på Opt-out link i hver kolonne. For at være klar, deaktiverer dette ikke Google-annoncer. Du vil stadig se dem, men nu bruger de ikke dine personlige data. Du kan også slette data som din alder, køn og interesser, som Google har for denne specifikke brugssag.





Hvordan gjorde du?

Hvad deaktiverede du? Gik du op halvvejs? Del med os i kommentarerne herunder.