Sådan slettes fotos fra Google Fotos, men ikke fra telefonen

Google Fotos tilbyder så meget mere end at lade dig se og administrere billeder og videoer på det som andre galleri-apps. En af dets mest fremtrædende funktion er at oprette en sikkerhedskopi af dine billeder og videoer på skylagring, som også er tilgængelig på forskellige delte enheder.







Når det er sagt, har Google Fotos-appen sine quirks. Bortset fra ikke at give en tilfredsstillende brugergrænseflade til enhedsmapper (andre album i galleriet), er det vanskeligt at slette fotos. Sikker på, du kan bare trykke på sletningsknappen, men det fjerner fotografiet overalt - telefonen såvel som skyopbevaring.

Hvad hvis man kun vil fjerne et foto fra Google Fotos uden at slette det fra deres telefon? Overraskende er det ikke så let som at slå en slukke fra. Det er det, vi skal udforske her. Men inden vi hopper ind, skal vi først forstå, hvordan Google Fotos fungerer.







Hvorfor sletter Google Fotos fotos fra telefonen

Som standard er sikkerhedskopiering og synkronisering indstillingen er deaktiveret på Google Fotos. Når den er aktiveret for første gang på telefonen, gemmer Google Fotos de fotos og videoer, der er til stede i kameramappen, til den skyopbevaringsplads, der er knyttet til din Google-konto. Eventuelle nye fotos synkroniseres også. Backup- og synkroniseringsfunktionaliteten er slået fra for albums i galleriet, men du kan også synkronisere dem. Her vil vi fokusere på kamerafilerne, men det underliggende princip forbliver det samme.




Så når et billede eller video synkroniseres via Google Fotos-appen, opretter processen to kopier - online og enhed. Kun en er synlig for dig. Hvis du vil spare plads på din telefon, kan du slette enhedens kopi ved hjælp af den indbyggede mulighed i Google Fotos. Hvis du gør det, vandt du & rsquo; t være i stand til at få adgang til filen på en hvilken som helst anden galleri-app, for du har kun filens onlineversion. Ikke desto mindre kan du kun se onlinekopien af ​​sådanne filer i appen Google Fotos.

Selvom det er let at gemme en fil på Google Fotos og slette den fra en enhed, er det ikke nemt at gøre det omvendt. Når du sletter et synkroniseret foto fra Google Fotos-appen, slettes det fra din telefon og skydelageret.




Også på Guiding Tech



Sådan fjernes WhatsApp-fotos fra Google Fotos
Læs mere




Hvad der sker, når du sletter fotos

Til tider ønsker du at slette fotos fra Google Fotos. Du skal have prøvet at gøre det og ikke fået det ønskede resultat. Her er et par tilfælde, der hjælper dig med at forstå tingene bedre.

Tilfælde 1: Slet foto på telefon med sikkerhedskopiering og synkronisering aktiveret

Når sikkerhedskopiering og synkronisering er aktiveret, og du sletter et synkroniseret foto fra Google Fotos-appen, slettes det overalt. For at være præcis fjernes den fra Google Fotos-appen, dens websted, telefonens galleri og filhåndteringsapp.

Tilfælde 2: Slet foto på telefon med sikkerhedskopiering og synkronisering deaktiveret

Når du har synkroniseret et foto, hvis du sletter det, mens indstillingen for sikkerhedskopiering og synkronisering er slået fra, ville resultatet være det samme som det foregående tilfælde. Det nævnte foto vil blive slettet fra din telefonopbevaring. Men hvis du for nylig havde deaktiveret synkroniseringen, vil billedet stadig vises på andre delte enheder. Når du aktiverer sikkerhedskopiering og synkronisering igen på den samme enhed, slettes billedet fra alle de delte enheder.




Tilfælde 3: Slet foto på webstedet med sikkerhedskopiering og synkronisering deaktiveret

En anden ting, du kan gøre, er at slette fotos på Google Fotos websted med sikkerhedskopiering og synkronisering deaktiveret på mobilen. Når du gør det, slettes billedet med det samme fra de andre synkroniserede enheder. Da funktionen til sikkerhedskopiering og synkronisering er deaktiveret på din telefon, forbliver billedet på din telefon og er synligt i dine galleri-apps og filhåndtering.

Hvis du nu aktiverer sikkerhedskopiering og synkronisering på telefonen, vises billedet igen på Google Fotos websted, da dens oprindelige fil fortsat ligger på telefonen.

Bemærk: Nogle gange finder ændringen ikke øjeblikkeligt sted. Hvis det sker, skal du logge ud fra Google Fotos-appen og derefter logge ind igen.
Også på Guiding Tech
# Hvordan-til / Guides
Klik her for at se vores vejledningsartikelside-artikler



Løsning

Den eneste løsning, der ser ud til at fungere, er at flytte filer til en ikke-synkroniseret mappe ved hjælp af en filhåndtering.

Her er trinnene:

Trin 1: Åbn filhåndteringsappen på din enhed, og opret en ny mappe på det interne lager. Lad & rsquo; s navngive det GP Test. Du kan navngive det hvad som helst.




Bemærk: Jeg har brugt Min File Manager-app til processen. Du kan bruge enhver filhåndteringsapp.

Trin 2: Brug derefter filhåndtering igen til at navigere til Intern lagring> DCIM> Kamera. Denne mappe indeholder billedoptagelsen ved hjælp af telefonens kamera.







Trin 3: Vælg her alle fotos, du vil slette fra Google Fotos, og tryk på Flyt.




Trin 4: Naviger til den nye mappe (GP Test), du oprettede ovenfor, og indsæt filerne der.




Når du har gjort det, slettes filerne automatisk fra kameramappen i Google Fotos-appen på din telefon.

Du kan få adgang til disse filer fra den nyligt oprettede mappe (GP Test) ved hjælp af Google Fotos eller en hvilken som helst anden galleri-app.

Sørg for, at sikkerhedskopiering & synkronisering ikke er aktiveret for den nye lokale mappe. For at bekræfte skal du gå til sektionen Albums i Google Fotos-appen og finde mappen. Et skyikon med en linje over det indikerer, at mappen ikke er synkroniseret.




Trin 5: Hvis de slettede fotos stadig vises på webversionen, skal du manuelt slette dem fra internettet. For at gøre dette, start Google Fotos websted og slet fotos. Sletning af dem påvirker ikke billederne i den nyligt oprettede mappe (GP Test) på din telefon.

Bemærk: Som en forsigtighedsforanstaltning skal du prøve ovenstående trin med et eller to billeder først. Når du er tilfreds, skal du gøre det i bulk.

På ethvert tidspunkt, hvis du vil gendanne de slettede billeder, skal du åbne Papirkurv på Google Fotos og gendanne dem.





Deaktiver Sikkerhedskopiering og synkronisering

Ovenstående guide er beregnet til gamle fotos på din telefon. Hvis du ikke ønsker, at de nye billeder skal synkroniseres med Google Fotos, skal du slukke for sikkerhedskopiering og synkronisering fra indstillingerne. For at gøre dette skal du åbne appen Google Fotos og trykke på i tre-bjælke-menuen i øverste venstre hjørne. Gå til Indstillinger.







Tryk på Sikkerhedskopier & synkroniser og sluk det på det næste skærmbillede.




Også på Guiding Tech



Top 11 Google Fotos-tastaturgenveje
Læs mere




Buck op, Google!

Jeg ville ønske, at tingene var forskellige, og der var en ligetil måde at slette fotos kun fra Google Fotos. Desværre er det ikke tilgængeligt lige nu. Du skal enten slukke for sikkerhedskopiering og synkronisere for nye billeder eller bruge ovenstående metode.

Det er dog ikke en god ide at kun have dine fotos på din telefon. Din telefon bliver muligvis stjålet eller holder op med at arbejde, så du mister alle dine dyrebare minder. Hvis du ikke ønsker at bruge Google Fotos til sikkerhedskopiering, kan du prøve alternativer som Prime fotos, Flickr, eller brug skyopbevaring såsom Google Drev.

Next up: Hvordan adskiller Google Drive sig fra Google Fotos? Lad os finde ud af det.