Facebook introducerer profilbillede: privatlivsforbedring for brugere?

I et skridt til at styrke beskyttelsen af ​​personlige oplysninger og sikkerhed for dine data fra andre Facebook-brugere, har virksomheden det indført en ny sikkerhedsfunktion, der beskytter en brugers profilbillede mod at blive delt eller downloadet.




Denne funktion rulles i øjeblikket kun ud i Indien og giver brugerne yderligere kontrol over, hvem der er og ikke har tilladelse til at downloade og dele deres profilbilleder.

Facebook gør dette for at afværge misbrug af profilbilleder på deres platform og vil snart udvide denne funktion i andre lande.

Læs også: 4 grunde til, at du skulle grøfte Facebook Android-appen.

”I Indien har vi hørt, at folk ønsker mere kontrol over deres profilbilleder, og vi har arbejdet i det forløbne år for at forstå, hvordan vi kan hjælpe. I dag piloterer vi nye værktøjer, der giver folk i Indien mere kontrol, ”siger virksomheden.

Virksomheden forskede i Indien sammen med partnere Center for Social Research, Learning Links Foundation, gennembrud og Ki Awaaz ungdom og konkluderede, at kvinder undgår at dele 'profilbilleder, der inkluderer deres ansigter' på grund af privatlivets fred.

”Ikke alle føler sig sikre på at tilføje et profilbillede. Disse værktøjer er designet til at give folk mere kontrol over deres oplevelse og hjælpe med at holde dem sikre online, ”tilføjede virksomheden.





Fire ting at vide om profilbillederne

Funktionen er blevet rullet ud, og brugere beliggende i Indien vil nu blive mødt med en trinvis vejledning til det samme, når de logger ind næste.

Tilføjelse af profilbillede på Facebook vil ændre dine profilindstillinger på følgende måder:

  • Tilføjelse af vagten vil afskrække folk fra at downloade, dele eller sende dit profilbillede i en meddelelse på Facebook.
  • Brugere, der ikke er tilføjet som din ven, kan ikke mærke sig selv eller nogen anden i dit profilbillede.
  • Det vil begrænse brugere fra at tage et skærmbillede af dit profilbillede. Denne funktion er dog begrænset til Android-enheder i øjeblikket.
  • Når du har aktiveret profilbillederne, vises en blå kant og skjold omkring dit profilbillede.

”Baseret på foreløbige test har vi lært, at når nogen tilføjer et ekstra designlag til deres profilbillede, er andre mennesker mindst 75% mindre tilbøjelige til at kopiere det billede,” tilføjede virksomheden.





Velkomstopdatering, ikke ufejlbarlig

Det er ikke meget betryggende at tilføje et sikkerhedsskærm til profilbilleder på et socialt netværkswebsted lige så stort som Facebook, og det er ikke meget betryggende at have skærmbilledet til beskyttelsesfunktion, der fungerer i et begrænset spektrum.

Ifølge Facebook, 'Hvor det er muligt, forhindrer vi andre i at tage et skærmbillede af dit profilbillede på Facebook.'

Screenshot-funktionalitet er almindeligt på tværs af smartphones, og et selskab af Facebooks størrelse skal være opmærksom på, at ikke at udvikle skærmbilledet til beskyttelse af skærmbilleder bortfalder deres bestræbelser på at afskrække folk fra at downloade eller dele profilbilleder.

Selvom virksomhedens indsats er prisværdig, i betragtning af arten af ​​den nye rudimentære profilbillede, skal ros kun være begrænset til 'hvor det er muligt'.

Læs også: Kan folk se, om jeg skærmbillede deres Facebook-profilbillede.